ALIS

Software pro veřejnou správu

Vzdálená pomoc
6. 12. 2018

KEO-X - Jádro systému 3.34 (181261)

  • Ve formuláři "Vyhledat obyvatele v ZR" jsme přidali tlačítko "Adresa", které je navázáno na číselníky adres a pomocí kterého se vyhledá adresa. Použije se v případě, pokud výsledek vyhledání je neurčitý pro kombinaci údajů jméno, příjmení a datum narození a základní registry vyžadují upřesnění.
  • V tomtéž formuláři jsme doplnili tlačítko "Tisk volání služby", kterým je možné vytisknout XML soubor z právě proběhlého volání ZR a v něm si ověřit správné nastavení volání eGON služeb. Soubor XML musí obsahovat tyto údaje: agendu, agendovou roli, OVM, AIS, subjekt, uživatel, důvod/účel a seznam údajů.
  • Do Historie komunikace bylo přidáno tlačítko Tisk, jakožto další možnost ověření správného nastavení volání eGON služeb.
  • Novinkou v programu je, že před voláním ZR, např. z důvodu ověření obyvatele v ZR, či ověření legalizace podpisu, se v okně "Důvod/účel použití služby" zobrazí v souladu s agendou a rolí seznam všech přípustných referenčních údajů. Podle daného konkrétního úkonu je možné údaje odškrtnout, aby nedocházelo k tzv. nadužívání referenčních údajů.