ALIS

Software pro veřejnou správu

Vzdálená pomoc
9. 3. 2018

KEO-X - Evidence hřbitovů 2.33 (181220)

V souladu s požadavky novely zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví, jsme umožnili tisk hřbitovní knihy. Tisknout je možné buď kompletní knihu pro vybraný hřbitov, nebo pouze jednotlivé strany (pro vybrané hroby), které je možné později nechat svázat.

Tisk kompletní knihy je dostupný z menu Tisk – Tisk hřbitovní knihy. Zde je možné vybrat hřbitov a případně typy hrobů, pro které bude kniha vytištěna. Kromě vlastní knihy se tiskne ještě titulní strana. Pro tisk titulní strany je třeba zadat do formuláře počet stran knihy. Tisk kompletní knihy je vhodný pouze pro menší hřbitovy.

U větších hřbitovů je vhodnější tisknout v průběhu roku pouze jednotlivé listy knihy – např. pro hroby, do kterých proběhlo nové pohřbení. Tisk stránky hřbitovní knihy je dostupný buď z detailu karty hrobu nebo z menu po použití pravého tlačítka myši na vybraném hrobu v seznamu hrobových míst. Obsluha zde musí zadat požadované číslo strany (v návaznosti na již vytištěné strany v daném roce) a v případě tisku titulní strany před svázáním všech vytištěných listů je třeba doplnit celkový počet stran knihy.