ALIS

Software pro veřejnou správu

Vzdálená pomoc
21. 12. 2017

KEO-X - Evidence hřbitovů 2.32 (171210)

  • Formulář pohřbeného byl rozšířen a rozdělen do několika záložek. Nyní lze evidovat k pohřbenému nové údaje požadované novelou zákona 256/2001 Sb, což jsou např. druh rakve, druh urny, druh transportního vaku či vložky do rakve, údaje o subjektu, který provedl pohřbení, údaje o vypraviteli pohřbu, identifikační údaje jiných lidských pozůstatků, údaje o exhumaci atd.
  • V hlavním menu KEO-X (Nastavení - Uživatelské nastavení - Moduly - Evidence hřbitovů) přibyly číselníky druhů rakví a druhů uren, které si uživatel musí naplnit pro následné použití ve formuláři pohřbeného. V číselníku je třeba použít tlačítko Upravit a v další tabulce tlačítkem Akce - Nová položka pořídit nový druh rakve / urny a uložit ji tlačítkem Zapsat položku. Takto pořízené položky se budou následně nabízet ve formuláři Pohřbeného - záložka Způsob uložení.
  • Nově přibyla možnost tisknout z formuláře pohřbeného doklad o pohřbení pro vypravitele pohřbu. Osoba vypravitele pohřbu se vybere z Adresáře na záložce Způsob uložení a doklad o pohřbení se vytiskne pomocí tlačítka Nový dokument - Vložit dokument - Ze šablony - Doklad o pohřbení. Aktualizací programu byly dodány nové šablony (rtf, rtf7 a odt) - uživatel si je musí převzít v modulu Šablony (menu Nastavení - Uživatelské nastavení - Šablony).
  • Jednou z nových záložek na formuláři pohřbeného je záložka Dokumenty, kde je možné mít připojené kromě dokladu o pohřbení i jiné libovolné dokumenty (ze souboru nebo ze skeneru).